Kent-Ove "Mille" Melin har avlidit – blev 62 år

Den välkände Vänersborgsprofilen och allsångsledaren Kent-Ove "Mille" Melin har avlidit.
– Vi har mist en stor profil i Vänersborg, säger musikern Stefan Wenerklang.

ANNONS
|

Kent-Ove "Mille" Melin var en älskad allsångsledare som genom åren höll i allsånger i bland annat Vänersborg, Brålanda, Trollhättan och andra platser i Västsverige.

Tillsammans med dragspelaren Stefan Wenerklang hade han också en trio som gick under namnet WeMeNy. Den tredje medlemmen var Lennart Nymark. Tillsammans spelade de i föreningssammanhang och i kyrkor.

Men mest känd var Kent-Ove Melin föstås som allsångsledare. Den sista sommaren i den rollen blev 2019. Även här var Stefan Wenerklang med som dragspelare och kapellmästare.

– Vi har mist en stor profil i Vänersborg. Det är tragiskt, jättejobbigt. Mille var en väldigt inspirerande person och mycket idérik, säger han.

ANNONS

Hur var Kent-Ove Melin som person?

– Väldigt trevlig och rolig att ha att ha med att göra. Han visste vad han ville och vi hade mycket roligt i hop.

De två träffades även utanför musiken.

– Vi umgicks och pratade om livet, om stora och små saker.

Stefan Wenerklang var under några år ordförande i Västergötlands dragspelsförbund och var då med och ordnade dragspelsstämmor. Då ställde Kent-Ove Melin upp som konferencier.

– Han var enormt duktig på det och han var väldigt underhållande.

LÄS MER:"Mille" Melin laddar för ännu en allsång i Brålanda

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS