Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Klädbutik hade inbrott

En klädbutik i centrala Vänersborg hade natten till tisdag inbrott. En man sitter nu anhållen misstänkt för stöld.

Larmet om inbrott kom till polisen kom vid 3.30-tiden, natten till tisdag. En klädbutik i centrala Vänersborg hade påhälsning av någon eller några oinbjudna gäster.

– Man hade kastat in ett föremål så att en ruta krossats. Kläder togs och man sprang sedan därifrån, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

"Det här känns inte bra"

Det är en dämpad ägare, Eric Lundborg, som avbryter städningen i butiken en stund på tisdagsförmiddagen och berättar om inbrottet under natten mot tisdag.

– Tjuven slog sönder en ruta och tog kläderna som låg i fönstret. Det är dubbla glas så det ska inte var så lätt att slå sönder, men det går. Det här känns inte bra, det blir mycket extra jobb runt om, säger han.

Samtidigt påpekar Eric Lundborg att det var fler inbrott för några år sedan.

– Ett tag hade vi ganska mycket smash and grab, men nu var det ett par år sedan, säger han.

En anhållen

Strax efter lunch meddelar Owe Larsson, jourhavande förundersökningsledare, att en person nu sitter anhållen misstänkt för stöld. Den misstänkte mannen identifierades i samband med att patrullen var på platsen och han ska delvis ha stämt in på det signalement som lämnats.

Han ska höras under dagen. Polisen kommer under tisdagen att göra en teknisk undersökning i butiken. Man har även hört vittnen i ärendet i samband med att polisen kom till platsen på natten, men vad som kommit fram där kan Larsson inte gå in på.

Mannen var fortsatt anhållen på onsdagen.