Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Klubbaktivitet som peggar upp

Varför inte ta en golfrunda, när kvällssolen tittar fram mellan molnen. På Onsjö golfklubb är det alltid full rulle på både proffs och nybörjare.

Albin Johansson, Vänersborg och Oscar Kristensson, Öxnered träffar vi precis när de ska slå ut från första tee. De peggar upp och kollar ut över fairway.

– Det är kul att komma ut lite med grabbarna och tävla och retas. Det är framför allt det sociala som lockar, säger Oscar Kristensson.

Albin nyper till bollen och den susar iväg en bra bit ut på fairway.

– Vi går en runda när vi har tid, det brukar väl bli ett par gånger i veckan.

Oscars boll hamnar en bit ut till höger. Vinden gör det lite extra besvärligt i dag. Eller så är det något annat man kan klaga på, typ att en sko inte är rätt knuten.

– Det går alltid att skylla på materialet, säger Oscar och båda skrattar.

Men efter ett tag har de ställt in siktet riktigt bra och puttar på green, så det står härliga till.

Fredrik Johansson och Jonas Göthberg från Vänersborg står och tränar lite puttar och chippar innan de ska ut på banan.

– Det känns bra, vädret är perfekt. Det är bara den där vanliga vinden som alltid här ute, men det är man van vid. Den svåra utmaningen är att hålla humöret uppe, säger Fredrik och skrattar.

De brukar komma hit några gånger i veckan och dagens form känns lovande. Vi önskar dem lycka till och fortsätter ut på banan till hål fem.

Jannica Andersson och hennes son Erik Kullenberg tog för en gångs skull och spelade tillsammans, annars brukar de gå med andra på var sitt håll. De har tagit lektioner ihop och tänkte att denna fina onsdagkväll passade perfekt för golfspel.

– Det är så härligt här ute, och golf är verkligen roligt. En bonus är ju om det går bra också, säger Jannica och sveper i väg slag nummer två med sin favoritklubba.