Ett kontaktfel mellan Vargön och Vänersborg gör att tågtrafiken står still.
Ett kontaktfel mellan Vargön och Vänersborg gör att tågtrafiken står still. Bild: Andreas Olsson

Kontaktfel – tågen inställda

Ett kontaktfel mellan Vänersborg och Vargön stoppade tågen mellan Herrljunga och Uddevalla under tre timmar på torsdagsmorgonen. Klockan 10.09 meddelade Västtrafik att felet var åtgärdat och tågen börjat rulla igen.

ANNONS
|

Stoppet var från klockan 07.10 på torsdagsmorgonen.

Det första tåget som ställdes in från Vänersborg var till Borås 07.21. Även tåget 07.26 från Vargön till Uddevalla har ställts in.

Västtrafik hänvisade till ersättningsbussar från Vänersborg resecentrum via Vargön Grästorp, Vara resecentrum, Vedum, Herrljunga station, Ljung (bakom stationen), Borgstena, endast för avstigande (vid landsvägen), Fristad och sedan för avstigande till Varberg station.

Ersättningsbuss sattes också in klockan 08.45 från Herrljunga station.

Klockan 10.09 gick Västtrafik ut med att felet var åtgärdat och att tågen åter börjar rulla på sträckan, men med vissa förseningar.

– Vi fick från Trafikverket vid 10-tiden att problemet är löst och att trafiken kan återupptas. Redan inställda avgångar kommer dock fortsätta vara inställda, säger Carl Hansson, Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS