Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På lördag är det traditionsenlig tomteparad och julmarknad i Brålanda. Väderprognosen ser hoppfull ut, så man räknar med många rödklädda och skägg- och luvprydda.

Laddar för parad med många röda luvor

På lördag är det åter dags för tomtetåg i Brålanda. Det blir ett digert program och i år hoppas man inte bara på många rödklädda och skäggprydda i paraden, utan även under hela julmarknaden.– Vi kommer filma julmarknaden, så vi vill se många tomteluvor, säger Dennis Carlsson, i arrangörskommittén Lions Brålanda.

Det är Lions och Företagarföreningen som i vanlig ordning arrangerar, denna gång för 64:e gången i ordningen. Det hela startar klockan tio då tomten inviger julmarknadsdagen vid granen.

– Det är många programpunkter och mycket är inriktat på barn, som tivolit som vi började med förra året, julklappsjakt där man kan vinna fina priser och halmhoppning.

Vid klockan 16 startar själva tomteparaden och hos Lions räknar man med ett 50-tal ekipage, men man hoppas också att många ansluter och går med.

– Kan vi få upp mot 1 500 i tåget blir vi glada. Nu verkar ju vi få tur med vädret och att det blir någon minusgrad, säger Dennis Carlsson.

In i det sista håller man nu på att förbereda allt, bland annat ett hundratal nya prydnader till den stora granen, som Carl-Anders Magnberg i arrangörskommittén, har gjort. Det utlovas också traditionsenlig utdelning av godispåsar till alla barn.

– Sedan blir det också några överraskningar, säger Dennis Carlsson.

Filmningen av hela evenemanget hoppas man också ska ge en extra krydda och den kan man kolla in i efterhand för att se om man hamnat på bild.