Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Lagerbyggnad brandskadad - Willys blev utrymt

Det började brinna i en lagerbyggnad på Trenova center vid 13-tiden på tisdagen. Tre styrkor från Närf ryckte ut och bekämpade branden som var kraftig. – Det är lite stressigt och rörigt nu, vi har precis gått in med rökdykare, sa Peter Grönros, inre befäl hos Räddningstjänsten.

Det är alltså en lagerbyggnad med bland annat frigolit och papperskartonger som brunnit. Nu försöker man begränsa branden, så den inte ska ta sig i väggar och tak.

– Det är ingen person kvar i byggnaden, och vi har inga personskador vad jag vet ännu, säger Peter Grönros vid 13.15-tiden.

Närliggande Willys utrymmer nu hela affären under lugna former, rapporterar TTELA:s utsände på plats vid 13.20.

– Vi går in med rökdykare för att försöka dämpa branden, så den inte går upp i väggar och tak, säger Peter Grönros.

Vid 13.35 meddelar Räddningstjänsten att det nu är lugnt på platsen och att branden är släckt, men att det fortfarande ryker en hel del. 

– Det är frigoliten som gör att det blir så kraftig rök. Vi går nu igenom lokalen för att säkerställa att det inte finns några brandhärdar kvar och för att begränsa skadorna.

Utrymningen av Willys var en rutinåtgärd, eftersom det brann så kraftigt. Men enligt Räddningstjänsten ska det inte just nu röra sig om någon brand i själva affären utan bara i lagerutrymmen.

– Men det är det vi också försöker klargöra nu, när vi är inne i byggnaden, säger Peter Grönros.

Ambulanspersonal kunde senare konstatera att ingen person behövde transport till sjukhus. En vaktmästare har dock fått lite rök i sig, men verkar annars ha klarat sig bra.

Styrkor från Vänersborg, Trollhättan och Vargön är kvar på plats ännu vid 14-tiden för kontroll och eftersläckning.

Vid 14.30 rapporterar yttre befälet på Närf att omkringliggande byggnader verkar ha klarat sig bra avseende både brand- och rökspridning.

– Trenden är positiv, det ser bra ut, men vi kommer att stanna ett bra tag till. Så småningom kommer vi frigöra personal efter hand. En restvärdesvärderare är nu kontaktad för att gå igenom skadorna, säger Peter Grönros.

Vid 16-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen och lämna över till fastighetsägaren. 

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det finns vittnen som har sett ungdomar lämna platsen, säger Daniel Mattsson, inre befäl på polisen i Trollhättan. 

Hur många ungdomar det ska handla om är oklart, runt 5-10 enligt vittnesuppgifterna. Polisen har i nuläget inga misstänka, men jobbar på att gå igenom de vittnesuppgifter som finns.