Larm om bilbrand var eldning av ris i skogen

Räddningstjänsten fick larm om ett brinnande fordon vid avfarten till Väne Ryr från riksväg 44. Det visade sig vara en person som eldade ris i skogen.

ANNONS
|

– Tre enheter från räddningstjänsten är på väg. Antingen är det en traktor eller bil som brinner, enligt inringaren, säger Pernilla Blennow på SOS Alarm.

Larmet kom 12.40. Räddningstjänsten kom till platsen cirka 20 minuter efter larmet.

– Första rapporten de lämnat är att det är full rökutveckling, säger vakthavande befäl Fredrik Meurk på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, Närf.

Lite senare visade det sig vara en person som eldade ris i skogen.

– Det var en förbipasserande som såg röken och larmade räddningstjänsten. När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det var en person som eldade ris i skogen och vi kunde lämna platsen, säger Christian Andersson, på Närf.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS