Larm om brand i bostad

Räddningstjänsten larmades till ett flerfamiljshus i centrala Vänersborg strax efter lunch på fredagen. Det brann i ett kök och man rökdykare gick in för att släcka.

ANNONS
|

Larmet om en brand i en lägenhet kom vid 12.30-tiden på fredagen. Räddningstjänsten ryckte ut med två styrkor och en insatsledare och även ambulans kom till platsen. Enligt räddningstjänsten brann det i ett kök i en lägenhet.

– Vi har rökdykare där inne nu som håller på och släcker, säger Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund vid klockan 12.50.

Vid 13.10 meddelade räddningstjänsten att de hade släckt branden. Det har brunnit i fläkten och inredning i köket. Den aktuella lägenheten är rökskadad, liksom delar av trapphuset.

– Det går inte att bo kvar i lägenheten.

Räddningstjänsten har inte behövt evakuera, utan boende i huset har tagit sig ut själva och ingen person ska ha kommit till skada.

ANNONS

Räddningstjänsten vädrade ut lägenheten innan de lämnade.

TTELA:s reporter på platsen berättar att flera personer samlades utanför byggnaden medan räddningstjänsten arbetade i lägenheten. Reportern såg inte någon rök från huset, men säger att det luktade bränt.

Även polisen var på platsen och man har nu upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. En förundersökning är inledd, men ingen är misstänkt i nuläget.

– Utredningen syftar till att ta reda på om något brott är begånget, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS