Larm om brand i byggnad

I Brålanda i Vänersborgs kommun brann det i ett uthus på söndagskvällen.

ANNONS
|

Klockan 19.06 inkom larmet till SOS Alarm. Enligt SOS Alarm har inringaren sagt att det är ett uthus i Sörhagen i Brålanda som brinner och att branden spridit sig i gräset mot boningshuset.

Räddningstjänsten kunde dock snabbt få kontroll på branden och klockan 19.42 var allt lugnt.

– Det ska vara lugnt på platsen nu. Det är oklart hur branden startat men inringarna försökte så gott de kunde att släcka själva innan vi kom, säger inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Inringaren var orolig att branden skulle spridas i gräset till boningshuset på grund av hårda vindar, men enligt räddningstjänsten fanns det ingen större risk.

ANNONS

– Branden har inte spridit sig. Vi har läget under kontroll.

Det ska dock ha tagit sig lite i gräset och spridit sig mot skogen. Vid 20.20-tiden var räddningstjänsten kvar på platsen, men branden var släckt.

– Det är mest för att se till att det inte ligger och glöder någonstans. Vi ser till så att det är släckt så att vi inte behöver åka dit igen sedan, säger Peter Gustafsson. inre befäl vid Närf.

Byggnaden är helt förstört efter branden.

– Den är helt uppbrunnen, den har vi inte ens försökt släcka. Den har gjort sitt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS