Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Larm om explosion i skola

Strax innan klockan 10 på tisdagsförmiddagen inkom ett larm gällande explosion inomhus på en skola. Polisen har inlett förundersökning gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada.

Händelsen ska ha inträffat på Torpaskolan i Vänersborg.

– Man har hört en smäll där. Vi har inte fått in några uppgifter om öppen eld, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm.

Två enheter från Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund åkte till skolan för att ventilera ut rök. Enligt de initiala uppgifterna från räddningstjänsten ska det ha rört sig om att det skjutits smällare inomhus.

– Jag vet inte hur många elever som är i skolan, men det har inte gått något brandlarm så jag tror inte skolan är utrymd, säger räddningstjänsten.

Skadegörelse och vållande till kroppsskada

Deras insats avslutades strax efter 10-tiden, då var polisen på väg till platsen. På polisens hemsida framgår att någon ska ha slängt en så kallad banger inne på skolan, och en flicka i 15-årsåldern kördes till Näl med en misstänkt ögonskada.

Polisen har inlett en förundersökning gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada. En tonårig pojke är misstänkt för brotten, meddelar polisens presstalesperson. Vårdnadshavare kontaktades under tisdagen.

Pojkens koppling till skolan är i skrivande stund oklar. Det finns inte heller några uppgifter från polisen om var på skolan det hela skett, men det ska ha skett i en ”mindre del” inne i skolan.

En elev till sjukhus och två elever till vårdcentral

Rektorn på Torpaskolan vill inte kommentera händelsen, utan hänvisar oss till Victoria Hallqvist, kommunikatör på Vänersborgs kommun.

– Det vi vet är att det har varit en liten explosion i Torpaskolans lokaler, en elev åkte med ambulans till sjukhus och två elever har besökt vårdcentral för undersökning. Det är lugnt på skolan, och undervisningen pågår. Skolledningen tar hand om elever och personal, och polisen utreder ärendet vidare. Så vi får följa den utvecklingen, säger hon.

Finns det något skolan kan göra för att det här inte inträffar igen?

– Kommunen och polisen har samarbete och dialog sedan tidigare. Vi har också medborgarlöfte, så vi fortsätter den dialogen.

Under tisdagen fanns inga ytterligare uppgifter från polisen om skadeläget på flickan som förts till sjukhus.