Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om lägenhetsbrand i Vänersborg

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Mariero, Vänersborg. Där hade en brand utbrutit i en köksfläkt, vilket orsakade rökspridning i en lägenhet. En person fick senare föras till sjukhus.

Det var klockan 22.50 som brandlarmet först kom in. Enligt Ulrik Olsson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, var branden redan släckt när de anlände till platsen.

– Det verkar som man har glömt något på spisen och branden spred sig sedan till köksfläkten. Det har orsakat en del rökspridning, men det var inte längre någon brand vid vår framkomst, säger Olsson.

Enligt honom hjälper de till att vädra lägenheten samt fastslår att branden inte spridit sig, innan man avslutar sin insats runt 23.30. En räddningstjänstenhet skickades till platsen.

En till sjukhus

Strax efter midnatt meddelar SOS Alarm att en person blivit införd till sjukhus. Enligt Mikael Dessner, tjänsteman i beredskap vid NU-sjukvården, bedöms skadeläget vara lindrigt.

– Det jag kan säga är att vi fått in en patient till akuten på Näl, född på 50-talet och med rökskador. Med största sannolikhet är det ej så pass allvarligt att patienten blir inlagd över natten, säger Dessner.