Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luciakonsert från Vänersborgs kyrka

Tidigt på måndag morgon skrider Lucia in i Vänersborgs kyrka tillsammans med sina tärnor och stjärngossar. Birger Sjöberggymnasiets estetkör står för sång och musik och TTELA sänder Luciakonserten i vanlig ordning.

Efter pandemiåret 2020 då det inte blev någon luciakonsert i Vänersborgs kyrka slås nu dörrarna återigen upp. På måndagsmorgonen bjuder gymnasiets esteter på en konsert för allmänheten och ytterligare ett par för skolan.

Trots att det blir konserter så blir det inte riktigt som vanligt på grund av restriktionerna som råder, endast 100 personer kommer släppas in som publik och förköp av biljetter har pågått under den gångna veckan.

Tur då att TTELA sänder luciafirandet i sin helhet med start klockan 06.50.

Mysfaktor och julkänsla

TTELA har sänt Lucia just från från Vänersborgs kyrka under många år med undantag i fjol, då stod istället Musikskolans barn- och ungdomskörer för underhållningen i Vänersborgs museum.

– Det var väldigt fint i fjol men det är roligt att vara tillbaka i kyrkan med esteterna. Tyvärr får inte alla som vill plats i år men att vi då kan sända konserten känns väldigt bra och jag vet att det brukar vara väldigt uppskattat bland våra tittare. Vi garanterar hög mysfaktor och har man inte haft någon julkänsla innan så kommer man få det nu, säger Annie Granzell, reporter på TTELA.

Luciafirande 2021 – Birger Sjöberggymnasiets estetkör

Sankta Lucia

Himlen hänger stjärnsvart

Tärnans visa

Staffans visa

Candlelight Carol

Ps 116 Nu tändas tusen juleljus

Betraktelse

Ps 105 Hosianna, Davids son

Tomtarnas julnatt

Pepparkaksvisan

Hummingbird song

Julpotpurri (Dragspel: Sara Lundgren och Viktor Eliasson)

Jul, jul, strålande jul

En stjärna lyser så klart (Solist: Amanda Carlson)

Sankta Lucia

***

Lucia: Astrid Bergqvist

Piano: Stefan Andersson

Körledare: Lena Arlid Frennberg