Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/10

Lunchrestaurang i brand i natt

Räddningstjänsten fick tidigt på onsdagsmorgonen rycka ut för att släcka Torpagrillen i Vänersborg som brann.

Det var vid 4-tiden som larmet om branden på Tenggrenstorpsområdet i Vänersborg kom.

– Branden ska ha börjat i en husvagn som stått intill Torpagrillen. Den har sedan spridit sig till restaurangen, säger Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

Johan Ytterberg, inre befäl hos Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, berättar att 12 man precis lämnat platsen, när TTELA ringer vid 6-tiden.

LÄS MER: Så gick det för den eldhärjade restaurangen

– Vi har precis avslutat. Det började brinna på baksidan av fastigheten där det stod en husvagn. Den är helt utbrunnen, finns bara en hjulaxel och ett par fälgar kvar. Lunchrestaurangen har fått rätt så små skador invändigt, men stora skador utvändigt, säger han.

Man vet i nuläget inte hur branden startat.

– Inget pekar på att något brott begåtts, men vi kan inte utesluta det. Vi har rubricerat händelsen som skadegörelse genom brand, säger Gittan Petersson.

Eftersom de materiella skadorna är så pass stora och de materiella värdena därmed också kan vara omfattande kan det hända att händelsen omrubriceras till mordbrand.

– Vi ska se om det finns övervakningsfilm vi kan titta närmare på, säger Carl-Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid Trollhättepolisen.

– Vi kan inte se någon koppling till det som hände på Kronogården, säger Gittan Petersson.