Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Allsång på Sanden med Wedgie och gästartist Andreas Johnson under Aqua blå 2016. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Allsång på Sanden med Wedgie och gästartist Andreas Johnson under Aqua blå 2016. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Maffigt program när Aqua blå är tillbaka

Efter två års uppehåll är festivalen Aqua blå i Vänersborg tillbaka. Programmet är spikat för de fyra fullspäckade dagarna och som vanligt bjuds det på oavbruten underhållning och mängder av mat och dricka.

Vänersborgs stora stadsfestival Aqua blå arrangerades för första gången 2006. Den här gången hålls festen 3–6 juni. Publiken får uppleva massor av mat, musik och underhållning från åtta scener, utställare, föreningar och så blir det aktiviteter för hela familjen.

Programmet är klart och givetvis är musik en av de absolut viktigaste ingredienserna i en lyckad sommarfestival. Och under Aqua blå spelas och sjungs det i alla vrår.

Covers på kändisar

På TTELA-scenen på Sanden går det bland annat att uppleva Haaks, Magnus Bäcklund & Hitmaskinen, Lord of the Kings, Håkan Hellström-covers och Svenska Hits med Jonas Torrestad, Jessica Andersson och Johanna Beijbom.

På Hamngatan blir det visfestival med bland annat Kung Kaktus som tolkar Cornelis Vreeswijk, Tomas Ledin-covers och P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa.

Fisktorget scen bjuder på bluesfredag med artister som Honeyboy Slim & The Bad Habits och Hot Dog Taylor. Under lördag och söndag blir det rock med bland andra Monsterhead, som spelar Motörhead-covers, och Nicke Borg.

Tivoli och kockduell

All underhållning kommer att göra besökarna både törstiga och hungriga. Och Vänersborgs restauranger gör allt för att tillfredsställa de behoven både i sina ordinarie restauranger och på festivalområdet. De lokala krögarna får också god hjälp av de tillresta som serverar festivalmat från världens alla hörn.

I övrigt finns Axels tivoli, kockduell, Aqua kidz corner, ett utställningsområde, Aqua action park, möjligheter till shopping och så det blir allsång och dans. Bland mycket annat.

LÄS OCKSÅ: Aqua blå genom tiderna