Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man begärd häktad misstänkt för mord på kvinna

Den man som misstänks för mordet på en kvinna i Vänersborg har nu begärts häktad. Mannen greps och anhölls i fredags och misstankarna mot mannen har stärkts under helgens utredningsarbete, meddelar åklagaren.

En stor polisinsats inleddes på fredagen på Torpaområdet i Vänersborg. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att en kvinna i 30-årsåldern hittats död och att en mordutredning inletts. En man i samma ålder greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord.

På måndagsförmiddagen begärde åklagaren mannen häktad misstänkt för mord.

– Misstankarna om mord kvarstår och jag gör bedömningen att den anhållne är på sannolika skäl misstänkt för gärningen. Det är angeläget att ha honom häktad med tanke på de mycket allvarliga brottsmisstankarna och så att vi får utreda brottet i lugn och ro, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson till TTELA på måndagsförmiddagen.

100-tal förhör

Utredningen har fortsatt under helgen. Bland annat har den misstänkte mannen hörts och fler tekniska undersökningar har gjorts.

– Vi har försökt samla in så mycket uppgifter som möjligt genom att höra vittnen och det kommer vi fortsätta med. Ett 100-tal förhör har vi hållit, säger Jenny Helmbro, polisinspektör och gruppchef i en utredningsgrupp som jobbar med grova brott i Fyrbodal.

Polisen har också haft extra närvaro i området i trygghetsskapande syfte under helgen.

Och trots att man ännu är i ett väldigt tidigt skede av utredningen har misstankarna mot mannen stärkts, menar åklagaren.

”Bevisläget stärkts”

– Utredningen är fortfarande i sin linda. Gärningen skedde i fredags morse, så vitt har framkommit. Under helgen har bilden klarnat och sammantaget tycker jag att bevisläget har stärkts, men det kvarstår många utredningsåtgärder och vi väntar svar på en rad frågor, framförallt den tekniska bevisning som har säkrats, säger åklagaren och fortsätter.

– Men det viktigaste vid en sådan här allvarlig händelse är givetvis att vi ska få en så bra bild som möjligt om vad som faktiskt har hänt och det tycker jag att vi har lyckats få.

Hur kommer det sig att ni utreder det som mord?

– I samband med att polisen kommer till den här platsen så var det uppenbart att det var ett mord som är begånget.

Enligt häktningsframställan ska den misstänkte mannen ha gripits redan på fredagsförmiddagen – 3,5 timmar senare anhölls han. Men vad som lett fram till det gripandet vill åklagaren inte gå in på i nuläget.

”Uppfattning” om motivet

Motivbild – har ni någon uppfattning om vad som lett fram till det hela?

– Vi har en uppfattning, men den vill jag inte gå ut med nu, säger Daniel Veivo Pettersson.

Enligt häktningsframställan anser åklagaren att det finns risk att den misstänkte avviker eller på annat sätt undanhåller sig lagföring om han inte sitter frihetsberövad. Det ska också finnas risk att han kan undanröja bevis och försvåra utredningen. Åklagaren begär också att få ålägga mannen restriktioner kring samsittning, ta emot besök och hur mannen får kommunicera via elektronisk utrustning och brev

Den nu anhållne mannen förnekar brott.

Häktningsförhandlingen kommer hållas i Vänersborgs tingsrätt på tisdagsmorgonen.