Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Man räddades ur hamnkanalen

Räddningstjänsten fick på lördagsmorgonen rycka ut på ett drunkningslarm i Vänersborg. Det visade sig vara en man som hoppat i vattnet i ett försök att fly från polisen, efter att ha gått bärsärk i centrum.

Under tidiga lördagsmorgonen fick polisen in flera anmälningar om skadegörelse i området kring Södergatan i Vänersborg, där en man har setts gå runt och krossa rutor.

– 22 fönsterrutor har slagits sönder på en fastighet. Dessutom har rutor krossats på minst två bilar. Det är inte omöjligt att fler bilar är drabbade, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

När polis kom till platsen tog mannen sin tillflykt till vattnet.

– Han har hoppat i vattnet i ett försök att fly från polisen, säger Jonni Andersson.

Vid klockan 8.15 larmades SOS om att en person setts i vattnet i närheten av Residensbron i Vänersborg. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen där mannen mycket riktigt hittades i vattnet, där han simmat runt vid en brygga.

– Vi kunde ta upp honom och han var vaken. Jag vet inte hur länge han hade legat där men i den här temperaturen blir man snabbt nerkyld. Han togs omhand av ambulanspersonal, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Närf.

Anhållen

Under lördagseftermiddagen anhölls mannen, som är i 25-års åldern, misstänkt för grov skadegörelse. Han är även känd av polisen sen tidigare.

– Den misstänkte mannen har förhörts under dagen och en jouråklagare har kallats in. Det kan bli fler förhör under söndagen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen

Enligt polisen har man mottagit fler anmälningar om förstörda bilar som kan kopplas till händelsen under helgen.

– Det rör sig om fem, sex bilar, säger Mattias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.