Massor av tunnelmassor till Heljestorp

Massor av schaktmassa måste transporteras bort när Västlänken ska byggas i Göteborg. Ett av företagen som fått ansvaret för det är Regnsells Heljestorp utanför Vänersborg. – Det är en väldigt stor affär, säger avdelningschef Tommy Olsson.

ANNONS
|

Det handlar om fyra företag som fått uppdraget att ta hand om överskottet av jord och lera från bygget av Västlänken. Ett av dem är alltså Ragnsells avfallsanläggning på Heljestorp.

– Vi har totalt fått fyra olika avtal från Trafikverket i olika etapper. Det handlar om både förorenade och renare schaktmassor, säger Tommy Olsson.

En del av arbetet är redan igång.

– Första kontraktet fick vi för nästa ett år sedan, två av fyra kontrakt rullar på för fullt. Det som vi jobbar mest intensivt med just nu schaktmassorna från sänkningen av E45 vid gasklockan i Göteborg.

Avtalen har inte lett till fler anställda på Heljestorp, Ragnsells har i stället valt att lösa på det hela på annat sätt.

ANNONS

– Vi har tagit in entreprenörer, så vi är fler på plats men inte fler anställda, säger Tommy Olsson.

Däremot har man gjort stora satsningar för att kunna klara av mängden schaktmassor.

– Indirekt har det inneburit fler arbetstillfällen då vi har investerat i nya deponiceller. Vi har byggt nya celler för 25 miljoner som kommer tas i bruk under hösten.

Vad betyder de här kontrakten för er?

– Avtalen är skrivna på sex år och det är ganska unikt att man skriver det så långt. Det är tryggt för oss att veta att vi har uppdrag i så många år, säger Tommy Olsson.

ANNONS