Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Maxat Schools Out i Vänersborg

Idag kan högstadie- och gymnasieelever fira in sommarlovet i Vänersborg med fotbollscup, konserter och roliga aktiviteter under Schools Outs årliga skolavslutningsfest. Även Trollhätteelever bjuds in eftersom Schools Out i Trollhättan ställdes in under gårdagen.

Redan klockan 14 idag sparkas skolavslutningsfirandet Schools Out igång med en fotbollscup på Vänersvallen.

– Fotbollsturneringen är ett nytt inslag för i år och har varit ett önskemål från ungdomarna själva, säger projektledare Mattias Fredén.

Matcherna spelas på två planer och åtta lag, bestående av både tjejer och killar, har anmält sig att delta i turneringen.

Fest i Arena Vänersborg

Det drogfria arrangemanget Schools Out har anordnats i samband med skolavslutningarna i Vänersborg sedan 2005 och har tidigare oftast ägt rum på Dalaborgsparken. Men i år är det ny arena som gäller.

– Ikväll flyttar festen in i Arena Vänersborg. Dels är det närmare fotbollsplanerna, men det har också inneburit att vi kan ordna fler aktiviteter.

I arenan kommer det att finnas ett stort aktivitetstorg där man kan testa hinderbana, sumobrottning, gladiatorkamp, mekanisk tjur och Combat Archery. Runt klockan 22 väntas uppträdanden av två rykande aktuella artister – Cherrie och Maxida Märak.

Sherihan "Cherrie" Abdullee är ute på sommarturné och är aktuell med sitt andra album Araweelo. R'n'b-artisten har nyligen kunnat ses i en dokumentärserie på SVT och har mottagit priser på både P3 Guld och Grammisgalan.

Aktuella artister

Maxida Märak är musiker, skådespelare och aktivist och producerar hiphop med Sápmi som norm. Hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats blandas med jojk och kommer garanterat höja stämningen i clubrummet under kvällen.

– Vi är jättenöjda med bokningarna, det är två väldigt aktuella artister, konstaterar Mattias Fredén.

Festen börjar klockan 19 och fram till klockan 20:30 är det gratis entré. Det gäller även Trollhätteungdomar eftersom deras motsvarande firande ställdes in i Arena Älvhögsborg under gårdagen på grund av vädret.