Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Misstänkt grov rattfylla bakom krock på E45

Vid halv niotiden på tisdagsmorgonen körde en personbil på en annan personbil bakifrån två kilometer söder om Brålanda. Bilarna har efter påkörningen fått sladd och snurrat. I samband med snurren hamnade en av bilarna i diket. Tre personer befann sig i bilarna när påkörningen skedde.

Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, uppgav att personerna verkade ha klarat sig bra vid krocken och att ambulanspersonal höll på att intervjua de inblandade.

Han meddelande då att det rådde stopp i trafiken på E45.

Enligt räddningstjänsten befinner sig en av bilarna fortfarande på vägen medan den andra bilen hamnat i ett dike och det ledde till att vägen tvingades stänga för trafik.

– Det kommer att vara störningar i trafiken framöver i och med bärgningsarbetet, sa Peter Grönros.

Vid kvart över nio rapporterade Sos alarms händelsecentral att ambulans lämnat platsen med en person lastad. Räddningstjänsten hade även avslutat sitt uppdrag och lämnat över trafiksituationen till polisen.

Tjugo i tio rapporterade reporter på plats att polisen öppnat vägen för trafik igen.

Hans Lippens, presstalesman vid polisen i Region Väst, uppgav att bärgningsbilen befann sig på plats och att det ska då var reducerad hastighet på sträckan.

– En person ska ha blivit avförd till sjukhus. Inte för att den personen skadat sig i krocken utan för att personen var på väg till sjukhuset sedan tidigare med ett benbrott, sa Hans Lippens.

Under tisdagseftermiddagen rapporterade Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan, att polisen upprättat en anmälan gällande grovt rattfylleri.

– Misstanken ska vara riktad mot föraren som orsakade olyckan efter att ha kört på bilen som låg framför, säger han.

Bilarna har efter påkörningen fått sladd och snurrat. I samband med snurren hamnade en av bilarna i diket.