Misstänkt mord – stor polisinsats i Vänersborg

En man i 30-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i samma ålder. Kvinnan hittades död i en lägenhet på Torpaområdet i Vänersborg, meddelade polisen under fredagseftermiddagen.

ANNONS
|

Polisen har gripit en person i 30-årsåldern, en person som sedermera anhållits av åklagare.

– Den misstänkte har påträffats under omständigheter som gör att åklagaren har bedömt att personen kan anhållas, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson region Väst.

LÄS MER:Vittne: ”Polisen sa att det är en massa blod”

Hur gick gripandet till?

– Jag har inga uppgifter om att gripandet skulle ha gått särskilt dramatisk till, säger Hans-Jörgen Ostler.

En man i 30-årsåldern greps misstänkt för mord på en kvinna i 30-årsåldern. Efter förhör anhölls han av åklagare. Platsen är fortsatt avstängd för teknisk undersökning. ”Övriga utredningsåtgärder kommer ske under kvällen”, skriver polisen på sin hemsida.

Under eftermiddagen och kvällen har polis varit kvar på platsen för att hålla avspärrningarna, bland annat för att vänta in att lägenhetsdörren åtgärdas. Polisen hade, enligt Hans-Jörgen Ostler, tvingats bryta upp dörren för att kunna ta sig in i bostaden.

ANNONS

Tekniker har också varit på plats i den aktuella bostaden och polisens mobila poliskontor har varit i området under dagen för att skapa trygghet.

Många boende och grannar samlades runt polisens avspärrningar när de kom hem från skola och jobb på fredagseftermiddagen. Och många undrade vad som egentligen hänt. Ingångarna till två hur var avspärrade, men de boende i området fick gå under banden och komma in till sina lägenheter.

LÄS MER:Kommunen: ”Har kontakt med polisen”

LÄS MER:Stor polisinsats i Vänersborg

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS