Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild Bild: Erik Zienau
Arkivbild Bild: Erik Zienau

Misstänkt mordbrand i Vargön

Klockan tre, natten till onsdagen, fick polisen in ett larm om att en friggebod i Vargön hade börjat brinna. Ägaren befann sig i boden vid tillfället, men lyckades släcka branden. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand, då man antar att branden är anlagd.

Branden startade under friggeboden, men lyckades släckas av ägaren innan den spred sig. Friggeboden fick lindriga skador på undersidan.

– Det var ägaren själv som upptäckte branden. Han befann sig i friggeboden när det hände, men upptäckte branden och lyckades släcka den med en brandsläckare. Offret misstänkte själv att det var anlagt och räddningstjänsten styrkte det genom att det inte verkade finnas något annat sätt som branden kan ha startat, säger Carl Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

När räddningstjänsten kallades till platsen så var branden redan släckt. De gjorde en efterkontroll med värmekamera för att konstatera att den verkligen var det.

Polisen på plats upprättade en anmälan gällande misstänkt mordbrand.

– Vi har för närvarande inga misstänkta, säger Carl Anton Lindblom.

Vid klockan 13 hade polisen gjort en teknisk undersökning.

– Den tekniska undersökningen pekar på att det antagligen är en anlagd brand, säger Carl Anton Lindblom.

Under eftermiddagen har polisen jobbat med dörrknackning i området för att prata med eventuella vittnen.

På torsdagsmorgonen har polisen fortfarande ingen misstänkt gärningsman.

– Brottsrubriceringen är fortsatt misstänkt mordbrand, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.