Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Misstänkt yxbråk i Brålanda

Polisen larmades till ett bråk i Brålanda strax efter lunch på fredagen. Enligt polisen kan yxor ha använts och en man har förts till sjukhus.

Enligt polisen var flera personer inblandade i ett bråk strax väster om centrala Brålanda vid lunchtid på fredagen. Enligt vittnen har det förekommit tillhyggen, ”möjligen yxor” på platsen.

Omständigheterna kring bråket är i skrivande stund mycket oklara. Men en man är skadad efter bråket. Enligt uppgifter till polisen ska han ha fått skador i bakhuvudet och har körts till sjukhus med ambulans.

En man och en kvinna har gripits av polisen misstänkt för grov misshandel. Kvinnan greps på platsen där bråket ska ha skett. Var mannen gripits är i skrivande stund oklart.

– Det är personer kända av polisen sedan tidigare och då är det inte alltid lätt att få reda på vad som hänt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Under eftermiddagen meddelade NU-sjukvårdens presstjänst att mannen inte är allvarligt skadad och att han ska ha lämnat akutmottagningen.

Grov misshandel

En förundersökning om grov misshandel har inletts. Bråket ska ha skett utomhus i anslutning till en bostad. Hundpatrull tillkallades till platsen för eftersöka det tillhygge eller den eventuella yxan som använts och platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Även en anmälan om skadegörelse har upprättats då målsägandens bil ska ha skadats i samband med bråket, då någon ska ha slagit på bilen med yxan.

En bil lämnade platsen och polisen kunde senare anträffa den under färd. Den ville initialt inte stanna för polisen, vilket ledde till en biljakt. Men till slut fick polisen stopp på den misstänkta bilen. Men vem som färdades i bilen är ännu oklart.

Under fredagskvällen anhölls de två misstänkta och enligt polisen kommer ytterligare förhör hållas under lördagen.

– Vi vill inte gå in på de faktiska omständigheterna i ärendet på grund av förundersökningssekretessen, men det stämmer att vi ska hålla förhör under helgen, och sedan får vi ha en dialog med åklagare, säger jourhavande förundersökningsledare Per Silén på lördagsmorgonen.