Misstanken: A-traktor körde i över 100 kilometer i timmen

Vittnen larmade polisen på torsdagen – efter att ha kört bakom A-traktor som körde i över 100 kilometer i timmen.

ANNONS
|

Vid lunchtid åkte polisen till en plats i Vänersborgs kommun efter att vittnen larmat angående en A-traktor.

– Polisen får samtal från några som hade kört bakom den och den hade kört jättefort, över 100 kilometer i timmen, säger Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare.

Polisen kunde lokalisera och stoppa A-traktorn och föraren, en pojke i 15-årsåldern. När man stoppade fordonet ska det inte ha körts speciellt fort och det hela ska ha gått odramatiskt till.

Men en anmälan om olovlig körning upprättas och A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning.

– Då kommer bilinspektörer provköra den bland annat för att ta reda på hur det kommer det sig att den gick så fort.

ANNONS

Hur kommer det sig att det blir olovlig körning?

– För att om det visar sig att A-traktorn går så fort så betraktas det som en bil. Det har man inte körkort för i den åldern. Därför blir det olovlig körning.

Pojken behövde inte följa med polisstationen utan lämnades över till vårdnadshavare.

– Han kommer så småningom att kallas till förhör när man gjort den tekniska undersökningen av bilen. Vittnena som åkte bakom och ringde hörs också om den här höga hastigheten.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS