Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Under höstlovsveckan har det pysslats med kottar, kastanjer och annat som skogen har att erbjuda på Kungajaktmuseet på Hunneberg.  Bild: Sofia Blad
Under höstlovsveckan har det pysslats med kottar, kastanjer och annat som skogen har att erbjuda på Kungajaktmuseet på Hunneberg. Bild: Sofia Blad

Naturpyssel på Kungajaktmuseet

Höstlovsaktiviteterna på Kungajaktmuseet har varit populära och många barnfamiljer har fått pyssla med naturmaterial och lösa rebus.
– Det är roligt här, förut sköt vi älgar och vildsvin på låtsas mot en skärm och ny pysslar vi, säger Evelina Karlsson.

Ett av rummen är fyllt av kottar, löv, kastanjer, lim och papper i olika färger. Längs väggarna ligger många olika verk på tork. Systrarna Wilma och Evelina Karlsson från Vänersborg trotsade söndagens regnväder och åkte till Kungajaktmuseet på Hunneberg tillsammans med sin pappa.

– Vi har varit här en gång innan och då pysslade vi också, säger Wilma Karlsson.

Evelina skapar en staty med hjälp av en kotte, lite svart ståltråd och två klistermärken som föreställer ögon. Wilma pysslar också med kottar och klistermärken och pärlar med rönnbär på ståltråd som hon sedan formar till ett hjärta.

– Det finns så mycket material i skogen att hämta in, egentligen behöver man ju faktiskt inte köpa så mycket pysselmaterial i affären, säger Linda Carlsson som arbetar på Kungajaktmuseet.

Vinnaren ska koras

Under höstlovsveckans aktiviteter har Kungajaktmuseet haft ungefär 1 200 besökare. Förutom pysselaktiviteter har tävlingen i form av en klurig rebus varit populär. Besökarna har fått klura fram fem olika ord ute i museet och med hjälp av orden fått bilda en mening och ett svar.

– Den rätta meningen på rebusen var "surt sa räven om rönnbären" och nu ska en vinnare koras och kontaktas. Vi anpassar priset efter vilken ålder vinnaren är i.

Linda och hennes kollegor på Kungajaktmuseet är jättenöjda med höstlovet. Antal besökare var fler än förra året.

– Jag tror att det fina vädret har lockat mycket. Besökarna går här ifrån med glada miner.