Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Priset för årets evenemang delas ut på Vänersborgsgalan den 6 april. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Nu ska Årets evenemang röstas fram

Nu är det dags igen att utse Årets evenemang. Vilket evenemang tycker du var bäst under året? Ta chansen att göra din röst hörd här nedan. Vinnaren presenteras på Vänersborgsgalan den 6 april.

På Vänersborgsgalan kommer priset för Årets evenemang i Vänersborgs kommun återigen att delas ut. Vem som vinner, det bestäms av TTELA:s läsare.

– Juryn har valt ut tio evenemang och sen får folk rösta. Det är lite som Jerringpriset. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att rösta, säger juryns ordförande Göran Bohman.

Prissumman är på 10 000 kronor och bakom priset står Forum Vänersborg, SISU, ett antal kulturföreningar i Vänersborg samt Evenemangsfonden.

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma alla fina evenemang som har varit under året, säger Göran Bohman.

Förra året vann Vänersborgs rugbyklubbs Ungdoms-SM och året innan det Klassbollen i Vargön.

Rösta här till och med 4 april:

Blå Toner – Blue Chain

För fjärde året i rad anordnade bluesföreningen, Blue Chain, Blå Toner för gemenskap och solidaritet i november, där huvudpersonen var Doug Seegers i en fullsatt kyrka. Detta är en manifestation för ett öppet och humant samhälle som omsluter alla.

Häxjakten – OK Skogsvargarna

Anrik nattorientering som 2018 arrangerades för 63:e året. Orienteringen går av stapeln på Bergagården, Hunneberg, och hade under förra året drygt 480 deltagare. Häxjakten är en av tävlingarna som tillhör FIVE-O, vilket innebär en mix mellan sprint-, mellan- och långdistansorientering samt samverkan med andra föreningar. Dessutom är tävlingen en nationell nattorientering.

Morsdagmarsch – Vargöns musikkår och Vargöns drill- och flaggflickor

Genom att marschera Vargön runt så förgyller Vargöns musikkår och Vargöns drill- och flaggflickor Vargöbornas mors dag. Föreningarna har genomfört marschen traditionsenligt tillsammans i drygt 70 år. Vargöns drill- och flaggflickor är dessutom Sveriges äldsta förening med drillflickor.

Onsjöveckan – Onsjö Golfklubb

Elit möter motionär och tävlingsinstinkt blandas med socialt umgänge över alla åldrar. Onsjöveckan är tävlingsveckan som trots en 20-årig historia lyckas hålla greppet och varje år samla hela 900 starter – mitt i semestertider. Tävling varje dag, måndag-fredag, blandas med socialt umgänge, grillkvällar och en hel del lek. Onsjöveckan är också populär bland långväga gäster som varje år gästar Vänersborg för att vara med i tävlingsveckan.

Red Stars Bollen – IBK Vänersborg

I många år har denna vänskapsturnering, som har ett fokus på glädje och inkluderande, arrangerats över en helg i Idrottshuset. Genom hårt arbete har föreningen lyckats nå ut till alla grundskolebarn i hela kommunen och fått både ensamkommande och alla nationaliteter att samlas och knyta nya kontakter. 2018 slogs rekord – 81 anmälda lag till turneringen!

Quality Hotel Cup Fotboll – Vänersborgs FK

Vänersborgs största fotbollsturnering som från start har gjort succé. Vänersborgs FK tar emot tjejer och killar under fem helger på fem elljusbelysta konstgräsplaner. Under dessa helger är det cirka 200 lag i gång i cupspel, vilket genererar cirka 450 tävlingsmatcher. Totalt har cupen 3 200 besökare och omsätter 5 200 gästnätter på våra hotell.

Quality Hotel Open – Vänersborgs TK

Sedan 2011 har Vänersborgs tennisklubb anordnat Quality Hotel Open i tennishallen i Vänersborg. Tävlingen är en Europatävling för tjejer och killar i 13-14-årsåldern, där spelare från delar av Sverige- och Europaeliten under en vecka gör upp om segern i singel och dubbel. Det är en gigantisk och populär tävling där många långväga gäster kommer och besöker Vänersborg.

Tomtetåget – Jul I Brålanda

Sedan mer än 60 år tillbaka färdas det fantastiska Tomtetåget genom Brålanda första lördagen i december. En tradition som glatt stora som små med sina spektakulära ekipage, tomtar i mängder, musik och överraskningar. Under dagen hålls även julmarknad med försäljning, lotterier och underhållning från scenen. Tomtetåget och det lilla samhället har gjort sig känt genom Guinness World Records, där man 2002 blev det största tomtetåget i världen med knappt 3000 tomtar som gick i rad med facklor, luvor och glögg!

Vårruset – Vänersborgs SK

Denna stora nationella löparfest för tjejer anordnas av skidklubben, vilket de har gjort sedan första loppet i Vänersborg 1991. Sträckan för loppet är fem kilometer och i Vänersborg är det ett genomsnitt på cirka 5500 tjejer som deltar. Vänersborg är den minsta staden som arrangerar, men ohotad ort då det är bra arrangerat och alltid högt antal deltagande tjejer. Delar av överskottet går till skötsel av spår och löpspår för allmänheten.

Vänersborgs Cup – Vänersborgs HC

Vänersborgs äldsta cup som arrangerats i mer än 35 år. Sedan starten har Vänersborgs HC haft drygt 100 000 besökare och cirka 3000 lag som deltagit i cupspelet. Vänersborg Cup pågår under åtta helger i rad, med start i februari. Cupen hade 2500 gäster och det genererade i drygt 6500 gästnätter på hotellen i Vänersborg.