Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sträckan runt Vänern är indelad i fyra etapper. Två av dem möts i Vänersborg.
Sträckan runt Vänern är indelad i fyra etapper. Två av dem möts i Vänersborg.

Nu ska Vänerleden invigas

På cykelns dag, 3 juni, öppnas den 64 mil långa Vänerleden, något som firas med invigning och en eftermiddag i cykelns tecken i Vänersborg.

När Vänerleden öppnar kan man cykla hela vägen runt Vänern på en nydragen cykelled. Initiativet har tagits av Vänersamarbetet, de 13 kommunerna runt Vänern tillsammans med besöksnäringsorganisationerna Turistrådet Västsverige och Visit Värmland.

Officiell invigning kommer det att bli i Gullspångs kommun, men Vänersborgs kommun ordnar en egen invigning och aktiviteter denna dag som är FN:s internationella cykeldag. Klockan 16 håller kommunstyrelsens ordförande Benny Augustsson (S) invigningstal och fram till klockan 19 blir det cykeltipspromenad och andra aktiviteter vid Skräcklestugan.

Per-Ola Rasmussen, projektledare. Bild: Karin Engqvist
Per-Ola Rasmussen, projektledare. Bild: Karin Engqvist

– Det blir en rolig, rullande och fullspäckad eftermiddag utomhus som riktar sig till hela familjen. Man kan fika, få en översyn av sin cykel, bli en mer trafiksäker cyklist och vinna fina priser i cykeltipspromenaden, säger Per-Ola Rasmussen, projektledare på Vänersborgs kommun, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Ny cykelled tar dig runt hela Vänern