Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Nuntorp bjöd på mångfärgade dagar

Traktorer, delikatesser, hantverk och djur. Nuntorpsdagarna lockade som vanligt nyfikna besökare i alla åldrar. …– Det här ökar medvetenheten, och det finns ett ökande intresse för närproducerat, säger utställaren Anneli Andersson.

Ett rejält oljud hörs ända bort till parkeringen på gärdet, och ett stort vitt moln stiger mot toppen av ekarna som ramar in gårdsplanen. 
Kenneth Johansson har precis varvat igång sin Big Bison som han har vunnit SM-guld med i traktorpulling. 
– Den har stått still i 22 år, så nu tänker jag provköra den i Tibro. Men den är inte mycket att komma med i dag, säger Kenneth. 

Några skutt bort är kanintävlingarna i full gång. Här görs det upp i hoppning, och det är många som har kommit till start i "Morsdagshoppet" som arrangeras av Tvåstad Dals Kaninavelsförening. På söndagen gjorde hela 74 stycken upp om titeln, där Smadar Ulriksen gick vidare till omhoppning med kaninen "Flamencos Lyckodröm".
– Man måste vara sju år för att få vara med, men vi har ingen övre gräns, säger Smadar, som också är huvudarrangör för hoppavdelningen. 
De deltagande kaninerna är i alla tänkbara färger och storlekar, men det är ingen särskild ras som är självskriven som bäst i hoppning enligt Smadar. 
– Allt sitter i huvudet, det handlar om humör och dagsform, säger hon. 

På ett podium ovanför en vattenbehållare sitter Tommy Johansson från Brålandabadet iklädd badtröja. Barnen får kasta bollar för att försöka få honom att trilla i plurret. 
– Det är kul, men ganska kallt i dag. Det blir några timmar som jag får sitta där under helgen, och i dag var de särskilt pricksäkra, säger han. 
Anneli Andersson är den som ligger bakom utomhusbadets utställning, och hon har lätt att se varför Nuntorpsdagarna lockar tusentals besökare varje år. 
– Det är exotiskt med djuren om man inte är uppvuxen med dem. Och det fyller en bra funktion, eftersom det är viktigt att veta var maten kommer i från. Det här ökar medvetenheten, och det finns ett ökande intresse för närproducerat.