HELT ENLIGT RITNINGARNA.   Tidig julklapp för barnen på Torpaområdet, vecka 48 läggs platsgräset och multiarenan kan tas i bruk. Parkchefen Hans Wallmander är nöjd med hur multiarenorna på andra platser används och ser gärna att fler byggs.
HELT ENLIGT RITNINGARNA. Tidig julklapp för barnen på Torpaområdet, vecka 48 läggs platsgräset och multiarenan kan tas i bruk. Parkchefen Hans Wallmander är nöjd med hur multiarenorna på andra platser används och ser gärna att fler byggs.

Ny arena på Poppelvägen

Här, på Poppelvägen på Torpa, växer Vänersborgs nya multiarena fram. Innan sista november ska det gröna platsgräset läggas och arenan stå klar för spel. – Målet är att ha en sådan här i varje stadsdel, om vi har råd, säger parkchef Hans Wallmander.

ANNONS
|

Gatuenheten är på plats och skruvar upp mål, sarg och andra detaljer som så småningom ska utgöra den nya multiarenan. En yta på 24 gånger 13 meter med sarg och plastgräs för alla som vill spela fotboll, basket eller landbandy. Vänersborgs kommuns tredje i ordningen, de andra finns på Blåsut och i Brålanda.

– Den på Blåsut har varit otroligt framgångsrik, det är nästan aldrig som det inte är någon där. Den är otroligt populär, säger Hans Wallmander.

– Det är ett stort upptagningsområde här, jag tror att det blir samma succé.

Och ett bra sätt att få barn och vuxna i rörelse under samspel. Kostnaden ligger på drygt 500 000 kronor och är väl investerade pengar, menar Wallander.

ANNONS

För 14 dagar sedan började markarbetet med hjälp av en grävskopa och sedan dess har åtskilliga lass med grus och sand fyllts på. Ett 40 centimeter tjockt grus- och sandskikt under plastmattan, som släpper igenom vatten, kommer garanterat hålla mattan fri från vatten.

– Vilket gör att barnen kan använda arenan året runt, de leriga planerna blir ett minne blott, säger Hans Wallmander.

Till helgen gjuts stolparna. Gatuenheten har tagit hjälp av gps för att få hålen till stolparna i exakt läge.

– Det är otroligt noga. Just nu ser staketet ut som en orm, men det rätar vi upp. Monteringen går klart lättare denna gång, men det är fortfarande lika mycket jobb med att få ihop det även om man känner igen grejerna, säger Dennis Dahlström, en av dem som var med vid bygget av multiarenan på Blåsut förra året.

Nästnästa vecka kommer en specialfirma och lägger plastmattan, någon gång sista veckan i november ska allt vara klart.

ANNONS