Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ny centrumpark tar form i Brålanda

Centrumparken i Brålanda ska fräschas upp. Brålandaborna har lämnat önskemål och en landskapsarkitekt ska skissa på framtidens park.
Än så länge är det bara fria fantasier och visioner som ska stötas och blötas.
- Jag vill inte avslöja vad som ska göras. Vi ska arbeta vidare, planerna ska sättas ner på en ritning och så får vi se vad det blir. Det kan bli stora ingrepp, säger Jörgen Aronsson, parkförvaltningen i Vänersborgs kommun.

En arbetsgrupp började redan i höstas med en inventering samt behovs- och hållbarhetsanalys. Brålandaborna har genom en enkät fått lämna sina åsikter. Ett hundratal lämnade synpunkter.
- De tycker att det saknas mycket och vill se mer aktivitetshöjande saker. En del vill roa sig, andra vill sitta och njuta i uterummet. Det har varit ett brett spann som hört av sig, allt från romantiska par till moppegäng.

Gun Lidström från Kommunala handikapprådet har bidragit med tips och idéer om hur lekplatsen blir tillgänglig för alla. Utifrån brålandbornas önskemål och arbetsgruppens behovsanalys ska landskapsarkitekten Erik Hellström skissa fram en ritning. Vad den ska innehålla vill inte Jörgen Aronsson gå in på i nuläget.

- Det finns stora behov så det kan bli stora ingrepp. Mycket är ännu bara visioner, vi får se vad som kan göras. Ritningen ska bli klar till hösten, förhoppningsvis kan vi ta första spadtaget då, men vi har inget slutdatum för parken. En park blir nästan aldrig färdig, man får ta det i etapper.