Ny karta ska underlätta för sportfiskare

Gillar du att fiska, men vet inte riktigt var du kan göra det utan fiskekort eller söker du nya platser att prova fiskelyckan på? Då kan den nya digitala kartan för strand- och stadsnära fiske runt Vänern vara till hjälp.

ANNONS
|

Vänersborg är en av de kommuner som finns med på den digitala fiskekartan. De övriga är, än så länge, Karlstad, Hammarö, Kristinehamn och Mariestad.

Kartan har tagits fram inom projektet HåV – Hållbar fisketurism i Vänern i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare. Syftet är att lyfta fiske från stränder och i städer och göra informationen mer tillgänglig. För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.

– Med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern.

ANNONS

Här kan du läsa mer om kartan och navigera mellan fiskeplatserna.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS