Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Marie Dahlin (S) tycker att beslutet om pengarna till Idrottsgatan är dumt.

Oklart om pengar till Idrottsgatan

Politikerna är oeniga om det kommer att finnas pengar till att rusta upp Idrottsgatan 7.

Barn- och utbildningsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden vill flytta investeringspengar från en utbyggnad av Norra skolan till en verksamhetsanpassning av Idrottsgatan 7. Det handlar om 30,9 miljoner kronor för åren 2017 och 2018. Dessutom vill nämnderna ha ytterligare 13,5 miljoner år 2018. Tanken är att bygga om det gamla gymnasiet för att kunna ta emot högstadieelever. Men på det senast sammanträdet med kommunstyrelsen fick oppositionen, alltså M, L, KD, V och SD, igenom att de 30,9 miljonerna ska bli kvar på Norra skolan.

– De satsar pengarna på något som inte ger några utbildningsplatser alls. Det är ett korkat beslut. Man kör över barn- och utbildningsnämnden, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S) som menar att beslutet innebär att pengarna till Idrottsgatan 7 försvinner.

Enligt henne skulle en utbyggnad av Norra skolan innebära att de elever som i dag går i moduler skulle flytta in i den nya delen av skolan men inga nya platser skulle skapas. Fullmäktige tar det avgörande beslutet den 29 mars.

– Jag ska försöka få ärendet återremitterat i fullmäktige. Och förhoppningsvis förstår de vad de har gjort och ändrar sig, säger Marie Dalin.

Enligt kommunstyrelsens vice ordförande Gunnar Lidell (M) är tanken med att bygga ut Norra skolan bland annat att man ska spara in hyreskostnaderna för modulerna.

– Och att det inte finns några pengar till Idrottsgatan 7 är felaktigt, säger han.

Han påpekar att 4 miljoner för investeringar är avsatta sedan tidigare och att möjligheten att låna pengar till ytterligare renoveringar finns om det behövs. Men samtidigt är han fundersam kring hur stora ombyggnader man egentligen hinner att gör innan höstterminen börjar.

Gunnar Lidell tycker också att beskeden kring Idrottsgatan 7 har varit otydliga: Vad behöver göras för att kunna flytta in elever? Och hur permanenta ska lokalerna bli?