Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Terje, Pedersen
Bild: Terje, Pedersen

Olyckor i morgontrafiken – se upp för halka

Det var halt på vägarna i området under fredagsmorgonen. På Edsvägen i Vänersborg kanade en bilist i diket strax efter sjutiden. Och det svåra väglaget kan hålla i sig.
– Det kan pågå under stora delen av fredagen faktiskt, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Halka och snömodd har påverkat trafiken under fredagsmorgonen och räddningstjänsten har larmats om avåkningar.

Vid sjutiden körde en bilist i diket på Edsvägen i Vänersborg. Ingen ska ha kommit till skada och räddningstjänsten behövde inte rycka ut till platsen, men flaggade för att det är halt på vägarna.

Tidigare på morgonen hade en lastbil delvis kört i diket på Överbyvägen, strax innan Näl, vilket gjorde det trångt att passera för övrig trafik.

Ytterligare en singelolycka inträffade tidigt på morgonen på E6 vid Hogstorp mellan Uddevalla och Munkedal, där en bil kört av vägen.

”Risk för snöhalka”

Det snöar en del under fredagsmorgonen i TTELA:s område, framförallt i området Sydväst Vänern. Kombinationen snö på kalla vägar, som har temperaturer på minussidan, ställer till det.

– Det innebär att den snön som faller lägger sig och det blir risk för snöhalka bland annat, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Trafikverket uppger också att det är risk för lössnö och moddig vägbana på E45 på fredagsmorgonen. Plogning och halkbekämpning pågår.

Under dagen väntas temperaturen dra sig mot nollan några timmar för att på eftermiddagen igen gå ner på minus, vilket innebär risk för ishalka under dagen.

– Halkan kan pågå under stor del av fredagen faktiskt. Snöbyarna väntas mattas av något framåt eftermiddagen, men man kan ändå vara beredd på att det fortsätter förekomma lite grann i alla fall.

På söndag väntas det komma mer snö i TTELA:s område, samtidigt som temperaturen ser ut att hålla sig på minusgrader framöver.

– Den snön som faller kan mycket väl få ligga kvar. Vi har gått in i ett läge som ger lite mer vinterväder, säger Jon Jörpeland.

Även under torsdagseftermiddagen inträffade ett par olyckor med flera fordon inblandade i Vänersborg. En person hade nack- och ryggsmärtor och fick föras till Näl.