Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ord mot ord mellan Bert och kommunen

Bert Karlsson storsatsar nu på villavagnar runt om i landet. På Ursand finns redan tre stycken uppställda. Men någon bygglovsansökan har, enligt kommunen, ännu inte kommit in.

Bert Karlsson har gett sig in i en ny bransch. Den här gången handlar det om så kallade villavagnar – ett slags modulhus på hjul. Han har tidigare beskrivit villavagnarna som en lösning på bostadsbristen. Företaget driver han tillsammans med bland andra Anders Öfvergård, känd som Arga snickaren i TV.

– Vi kommer att slå hela marknaden med häpnad, säger Bert Karlsson.

Enligt honom står redan nu tre villavagnar på Ursands camping, inom någon månad kommer det att vara nio stycken. Just nu fungerar de som visningshus för personer som är intresserade av att köpa. I sommar ska de hyras ut till campingbesökare. 

I den nya detaljplanen för Ursand finns regler för var man får ha olika typer av byggnader. Villavagnar finns med i planen. De får stå i fem veckor utan bygglov. Om syftet är att de ska stå längre än fem veckor krävs alltså att man ansöker om bygglov. 

– Fem veckor ses som en normal semesterperiod att vara på en camping, säger Emma Bönnestig, bygglovshandläggare på Vänersborgs kommun. 

Villavagnarna är cirka 40 kvadratmeter stora och är enligt Bert Karlsson de enda i sitt slag i Sverige som är godkända för åretruntboende. 

Ska de stå på Ursand fram till sommaren?
– Självklart, säger Bert Karlsson. 

Trots det har ingen bygglovsansökan kommit in, uppger man på kommunen. Men Bert Karlsson säger annorlunda.

– Självklart har vi sökt bygglov. 

Vänersborgs kommun säger att det inte har kommit in någon ansökan. Har de fel? 
– Nu är du bara ute för att sätta dit mig. Vi har lämnat in den och allt är som det ska.