Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Glad. Oluf Skoog (till höger) är djupt engagerad i cykelklubben Wänershof är glad för pengarna klubben fått. På bilden syns också Mia Dahlén från Forum Vänersborg och Göran Boman från evenemangsfonden.

Pengar får Wänershof att trampa fram

Cykelklubben Wänershof får tillsamman med tre andra föreningar dela på 114 000 kronor från evenemangsfonden för sitt planerade cykelevenemang i maj. – Det känns så gött och gör att jag vågar satsa, säger Oluf Skoog, representant i cykelklubben Wänershof.

I fjol arrangerade Forum Vänersborg Vänersborgsgalan för första gången där huvudsyftet var att instifta evenemangsfonden. Efter galans slut bestod fonden av 225 000 kronor, överskott från galan och pengar skänkta av kommunen och näringslivet.

Det är främst kultur- och idrottsföreningar inom kommunen som får del av fonden, och för två veckor sedan fick Oluf Skoog, engagerad i cykelklubben Wänershof, ett glatt besked.

– Det känns så gött och gör att jag vågar satsa, säger Oluf Skoog.

Göran Boman, delaktig i urvalsprocessen, berättar att CK Wänershof får den största summan på 40 000 kronor.

– Det evenemanget kommer gagna näringslivet och flest besökare, säger han.

Klubben planerar en tvådagars cykeltävling i maj bestående av ett kortare lopp på 1,4 kilometer inne i centrum och ett längre lopp utanför på 12-14 mil.

– Jag vill ha ett eventområde och vill att arrangemanget ska engagera hela Vänersborg, säger Oluf Skoog.

Wänershof har en gång varit Sveriges största ungdomsklubb - en position klubben vill erövra på nytt.

– Det här är ett sätt för oss att flytta oss åt rätt håll, säger Oluf Skoog.

Stefan Leijon, som jobbar med evenemangsutveckling i Vänersborgs kommun, är glad att det skapats en modell i kommunen till att förlösa riskkapital till föreningar som vill skapa evenemang.

– Evenemang är en tillväxtmotor för en kommun. Ett starkt föreningsliv, med idrott och kultur, skapar även trygghet och ökar attraktionen för inflyttning, säger Stefan Leijon.

Andra föreningar som fick del av fondens kapital är: Konståkningsklubben Trollhättan/Vänersborg, Musikföreningen och Ryttarföreningen Vänersborg.