Personbil kraschade på tågspår – sökinsats efter föraren

Under tisdagskvällen strax efter klockan sju larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en olycka i Vargön. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en bilförare som körde igenom ett stängsel och hamnade på tågspåret. Mannen lämnade sedan bilen på tågspåret och lämnade platsen.

ANNONS
|

All tågtrafik stoppades på spåret i flera timmar.

– Om mannen är skadad vet vi inte eftersom han har avvikit, därför jobbar vi nu med polisen som har dragit igång en sökinsats, säger Andreas Elfström, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Även biltrafiken på Lilleskogsvägen påverkas eftersom räddningstjänst och polis har placerat fordonen där.

– Vi har patruller på plats och letar efter mannen som har försvunnit. Just nu finns det en brottsrubricering om smitning och vårdslöshet i trafiken, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Strax innan klockan nio så meddelade polisen att mannen har hittats med hjälp av hundpatrull . När han skulle säkras ska han ha gjort motstånd och sparkade bland annat mot hunden. Mannen omhändertogs för fylleri och är fortsatt misstänkt för bland annat smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik.

ANNONS

Tågtrafiken kunde återuppta strax därefter.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS