Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen: ”Inget som talar för mord”

Det var troligtvis inte någon annan som orsakade den 50-årige mannens död i Brålanda. Det kan polisen slå fast efter att det preliminära obduktionsprotokollet nu är klart.

För lite mer än en vecka sedan hittades en man i 50-årsåldern död på en adress utanför Brålanda. Omständigheter på platsen gjorde att polisen misstänkte att mannen inte dött av naturliga orsaker och en mordutredning inleddes.

Nu är det preliminära obduktionsprotokollet klart och polisen börjar bli säkra på att det inte var ett brott som orsakade mannens död.

– Det finns inget i nuläget som talar för att ett mord har begåtts. Preliminära obduktionsrapporten talar inte för det, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen är dock ännu inte redo att lägga ner utredningen. Man väntar fortfarande svar från forensikernas brottsplatsundersökning samt det slutgiltiga obduktionsprotokollet. Enligt Fredrik Brax har man fått alla svar inom någon månad.

– Ärendet är fortfarande levande, men det preliminära obduktionsprotokollet som är en viktig del i pusslet talar för att det inte är något mord, säger han.

LÄS OCKSÅ: Område fortsatt avspärrat efter misstänkt mord

LÄS OCKSÅ: Person påträffad död – polisen misstänker mord