Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Polisen utreder misstänkt mord i Vargön

Polisen påträffade en medvetslös person på kvällen den första januari i centrala Vargön. Personen avled senare. Polisen utreder nu misstänkt mord och en misstänkt man är fortsatt anhållen.

Det var på kvällen den första januari som en skadad medvetslös man påträffades utomhus i Vargön. Polis och ambulans kallades till platsen.

Mannen avled senare av sina skador och polisen har startat en förundersökning gällande mord. Anhöriga är underrättade.

LÄS MER: Misstänkt mord i Vargön – TTELA sände direkt

Två män togs efter mindre än ett dygn in på polisförhör. Båda anhölls misstänkta för mord.

– De greps under söndagen och det är därför vi inte gått ut tidigare, säger polisen presstalesperson Christer Fuxborg.

"I behov av vittnen”

Polisen söker nu tips och vill komma i kontakt med personer som sett eller hört något som stack ut under lördagskvällen i centrala Vargön.

– Vi har inte alla pusselbitar på plats och vi är i behov av vittnen. Det är också därför vi går ut nu, säger Christer Fuxborg.

Enligt TTELA:s reporter, som var på plats i Vargön under måndagseftermiddagen, var det lugnt på brottsplatsen och det syntes inte några polisiära avspärrningar.

Tidigare under måndagen, samt under söndagen, hade det emellertid varit en hel del poliser på platsen, uppger en person som TTELA.

Under måndagskvällen var polisen fortsatt förtegen om detaljerna i ärendet för att inte påverka eventuella vittnen.

– Vi vill fortfarande ha in vittnesmål. Det är någon som har hört av sig efter att TTELA skrev att vi söker vittnen men jag vet ännu inte vad det har gett, säger utredningsbefäl Fredrik Brax.

En släpptes

Jouråklagare Josefine Pernmyr bekräftar vid 19.20-tiden att den avlidne är en man, men vill inte lämna ut detaljer som ålder. Hon medger dock att brottet ska ha skett på platsen där mannen hittades sent på lördagskvällen.

– Det finns inget som tyder på att han ska ha flyttats dit efter att han skadades. Nu är också bara en av männen fortsatt anhållen. För den andra mannen fanns inte tillräckligt starka skäl att hålla honom frihetsberövad.

Josefine Pernmyr vill inte kommentera vad den anhållne mannen har att säga, om han har gjort något medgivande till exempel. Men han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Hon vill inte heller säga något om eventuell koppling mellan den misstänkte och den döde mannen.

– Jag har inte heller tagit ställning till om jag ska begära honom häktad under tisdagen. Det tar jag ställning till i morgon bitti när jag vet vad som framkommit under de fortsatta förhören i kväll.