Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen varnar för mystisk luvman

På Katrinedal i Vänersborg har en man som delvis döljer ansiktet med uppdragen luva vid flera tillfällen följt efter kvinnor. Polisen vill nu att allmänheten hör av sig med tips och iakttagelser.

Mannen ska vid samtliga tillfällen, hur många vill polisen inte specificera, burit svarta byxor, svart jack och vita skor. Under jackan har han haft en grå luvtröja vars luva varit uppdragen över huvudet och delvis skymt ansiktet.

Mannens kroppsbyggnad är ordinär och han är uppskattningsvis 180 centimeter lång.

– Kvinnorna har känt sig illa till mods och vi rubricerar händelserna som ofredande. Om han tilltalat dem känner jag inte till. Men vi vill inte att det här ska eskalera och ber allmänheten att vara uppmärksamma. Vi tar emot alla tips och iakttagelser, vad som kan vara intressant eller inte avgörs av oss, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Samtliga anmälningar till polisen gäller efterföljanden i norra Vänersborg, i Katrinedal. Men polisen utesluter inte att den aktuella mannen även kan ha följt efter andra kvinnor i andra stadsdelar.

Vilka tider på dygnet kvinnorna råkat ut för den märklige mannen uppges inte.

– Vi vill få in så många iakttagelser, uppgifter och tips som möjligt. Har man noterat något speciellt innan november, i andra stadsdelar än Katrinedal och vid vilken tid på dygnet som helst är det bra om man hör av sig, säger Per Sillén.

Uppgiftslämnare ska ringa till polisens växel 114 14 och där uppge sitt ärende för att bli vidarekopplad.