Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den senaste veckan har polisen lagt extra fokus och resurser runt områdena Torpa och Flanaden i Vänersborg. Bild: Andreas Olsson
Den senaste veckan har polisen lagt extra fokus och resurser runt områdena Torpa och Flanaden i Vänersborg. Bild: Andreas Olsson

Polisens uppmaning efter stenkastningen

På fredagskvällen har polisen i östra Fyrbodal publicerat ett inlägg på Facebook om stenkastning mot tjänstepersonal. Nu vill polisen uppmana personer att vara mer varsamma vid polisens ingripanden.

Den senaste veckan har polisen lagt extra fokus och resurser runt områdena Torpa och Flanaden i Vänersborg. Det har varit en del oroligheter i området som har lett till ordningsstörningar.

I onsdags var polisen ute på ett ärende. Under deras ingripande var det personer som kastade sten mot polisbilen. Stenkastningen har anmälts som blåljussabotage och är fortfarande under utredning.

Polisen har nu beslutat att arbeta mer synligt, trygghetsskapande och gränssättande i området framöver.

I Facebook-inlägget skriver de även att det är flera nyfikna åskådare som samlas vid deras ingripanden, och ibland stör. Polisen vill nu be personer att lyssna på deras uppmaningar under ingripanden då de utför en tjänsteåtgärd.