Populärt evenemang sänds live – på hemlig plats

På grund av coronapandemins effekter har kommunen ställt in alla inplanerade evenemang inför valborgsmässoafton. Men vinnarna av "Årets evenemang 2019", på Vänersborgsgalan, anordnar nu en konsert på hemlig plats – som livesänds för alla här på ttela.se!

ANNONS
|

LÄS MER:DIREKT: Hemliga valborgsfirandet i Vargön

Vanligtvis brukar Vargöns musikkår med drill- och flaggflickor ha vårens första spelning på valborgsmässoafton. Det är en musikmarsch genom samhället som avslutas på gården till Rånnums skola.

LÄS MER:"Det är overkligt!"

– Med tanke på den nuvarande situationen inser vi att vi inte har möjlighet att genomföra detta då vi självklart följer Folkhälsomyndighetens restriktioner med folksamlingar på max 50 personer. Vi fick tänka om och bestämde oss för att göra en livesänd konsert i stället, säger Robert Siverby som är ordförande och stavförare i föreningen.

Blir på hemlig plats

För att inte dra till en publik har föreningen valt att inte gå ut med var konserten kommer sändas ifrån, men Robert Siverby berättar att det kommer ske på en diskret men vacker plats. Konserten blir ungefär en halvtimme.

ANNONS

Totalt kommer det vara ungefär 40 personer som är med i livekonserten, där ungefär hälften kommer från musikkåren och den andra hälften från drill- och flaggflickorna.

– Anledningen till att vi fortfarande håller i gång är för att de flesta av deltagarna är relativt unga och inte tillhör någon riskgrupp. Många som är med i drillen är skolungdomar som redan umgås normalt i skolan. Men självklart ser vi till att hålla avståndet ändå, säger Robert Siverby.

LÄS MER:På marsch med Vargöns drillflickor

Vad är det för typ av musik som kommer framföras?

– Det är en väldigt blandad mix av marschmusik och populärmusik. Vi ska bland annat spela lite av Avicii, samt vår egen marsch som heter Vargömarsch skriven av Sune Hay. Så det lär finnas något för alla smaker, säger Robert Siverby.

Kommer ni ha liknande event framöver?

– Första maj brukar vi marschera runt Vargön på förmiddagen. Men det här året ska vi fokusera på minikonserter genom att spela på två kommunala boenden i stället. Vi ska uppträda utanför boendena för att sprida glädje.

Vunnit pris för årets evenemang

Utöver det ska Vargöns musikkår med drill- och flaggflickor uppträda på mors dag. Förhoppningen är att restriktionerna lagt sig då, och att föreningen ska kunna genomföra musikmarschen genom Vargön likt tidigare år.

ANNONS

– Det är roligt. Just det eventet vann vi faktiskt i kategorin "Årets evenemang" av Vänersborgsgalan förra året. Så vi hoppas det kan bli av på liknande sätt det här året, säger Robert Siverby.

Missa inte TTELA:s öppna livesändning av Vargöns musikkår med drill- och flaggflickors valborgskonsert med start 18:20 på torsdag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS