Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Rökutveckling i flerfamiljshus

Under måndagskvällen kom larmet om rökutveckling i ett flerfamiljshus på Bangatan i Vänersborg. Sju enheter från räddningstjänsten och ambulans skickades ut. Röken visade sig komma från en mindre brand i källaren.

Larmet om branden inkom till räddningstjänsten klockan 20.28. Enligt inringaren kom det rök från källaren.

– Det stämmer, vi har haft en brand i en källare. Branden var av mindre omfattning, säger Patrik Karlsson på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Tre räddningsenheter från Vänersborg larmades ut samt en ledningsbil och tre enheter från Trollhättan. Även ambulans och polis tillkallades.

– Det har lugnat sig nu så vi har faktiskt skickat hem några. Vi håller på att ventilera källaren, säger Patrik Karlsson strax innan klockan 21.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen har inlett en förundersökning som rör skadegörelse genom brand. En patrull är på plats för att samla in uppgifter och iakttagelser av de boende.

– Vi får se var vi landar i detta, men vi tror helt enkelt inte att det börjat brinna av sig självt utan att någon har försökt skada fastigheten, säger Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Varför utreds det inte som mordbrand?

– För att det ska bli mordbrand ska det finnas en viss spridningsrisk, och det har man bedömt att så är inte fallet här. Det är initiala uppgifter, det kan ändra sig, säger Ove Larsson.

Vad var det som brann?

– Jag har inte de uppgifterna i nuläget.