Bild: Caroline Holmgren
Bild: Caroline Holmgren

Rastgård stängdes efter köttbullelarm

Sedan i söndags har totalt tre anmälningar om preparerade köttbullar kommit in till polisen. På måndagen stängde kommunen tillfälligt hundrastgården på Belfragegatan där två av de obehagliga fynden ska ha gjorts.

ANNONS
|

Efter att Hans Wallmander, chef på kommunens gatuenhet, nåtts av informationen om att köttbullarna hittats på hundrastgården, beslutade han att tillfälligt stänga den.

– Det var en ren säkerhetsåtgärd till dess att vi vet mer om vad som har hänt, säger han.

Rastgården hölls sedan stängd under några timmar på måndagseftermiddagen innan den kunde öppnas igen. Enligt Hans Wallmander skickade kommunen inte dit någon egen personal för att undersöka platsen men de ska ha haft kontakt med hundägare som meddelade att allt såg ut att vara i ordning.

– Det känns naturligtvis inte bra om någon gör såhär med avsikt. Det är rätt högt gräs på området så det är viktigt att hundägare är uppmärksamma, säger Hans Wallmander.

ANNONS

I samtliga fall har hundägare anmält att köttbullarna de hittat har innehållit någon form av tabletter. Men om de piller som ska ha legat i köttet är giftiga är ännu oklart.

Polisen vet ännu inte vad det rör sig om för typ av piller.

– Vi ska se om vi kan ta in några exemplar som vi kan skicka iväg för analys till Nationellt forensiskt centrum, säger Tobias Land, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Enligt Tobias Land går det ännu inte att säga om det finns något samband med vårens händelser då hundägare hittade köttbullar med spik i på olika platser i Vänersborg.

– Det är för tidigt att uttala sig om. Men uppsåtet att skada hundar ser ut att vara detsamma och det är oroväckande.

Läs också:

ANNONS