Rep spändes över gator i Brålanda

Under söndagskvällen gjorde en boende i Brålanda en allvarlig upptäckt. Någon hade spänt linor i halshöjd över Storgatan och Allégatan. En bil hann passera Allégatan innan tipsaren kunde skära ner linorna och anmäla ofoget till polisen.

ANNONS
|

Det var vid 22-tiden på söndagen som en bil kom körande på Allégatan och plötsligt smällde det till. Bilen körde igenom det uppspända repet, vilket en boende på gatan uppmärksammade. Vittnet såg också några ungdomar springa iväg.

Väl ute kunde man konstatera att repet var ganska kraftigt, cirka centimetertjockt och var uppspänt i halshöjd. Även över Storgatan, genomfartsleden genom Brålanda, hade ett likadant rep spänts upp. Anmälaren skar av repen och anmälde busstrecket till polisen, som rubricerar det som framkallande av fara för annan.

Både personen som gjorde polisanmälan och polis ska senare ha sökt i området utan resultat.

Det finns inga misstänkta för brottet, och det finns heller inga uppgifter på att någon skulle ha blivit skadad. – Det är ett riktigt sattyg att göra på det här viset. Det skulle kunna leda till allvarliga skador om en oskyddad förare körde in i linan, till exempel en mopedist eller motorcyklist, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.

ANNONS
ANNONS