Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Rusning till TTELA:s insamling

Trots regn och rusk blev det en riktigt bra uppslutning på julklappsinsamlingen utanför TTELA:s redaktion i Vänersborg. Det var många som ville vara med och bidra.

Under vecka 50 arrangerar TTELA tillsammans med Röda Korset en ”drive-through” utanför redaktionerna i Trollhättan och Vänersborg.

Där kan man lämna in julklappar till förmån för människor som inte har råd att köpa julklappar.

Och vilken flygande start det blev på insamlingen.

LÄS MER: Så gör du för att skänka en julklapp

Flera tjuvstartade

Redan före utsatt starttid, klockan 11 på tisdagen, började vänersborgarna lämna sina julklappar utanför TTELA:s redaktion.

Den första timmen hade TTELA:s chefredaktör Cecilia Frisk fullt upp med att ta emot paket från generösa människor.

– Det går superbra. Intresset är över förväntan, var hennes spontana kommentar sedan ännu en familj lämnat en kasse julklappar.

Jan och Helena Svedberg hade med sig ett 20-tal paket med både leksaker och kläder. Mycket var arvegods från de sex barnbarnen.

– Det är riktigt roligt att ni gör det här. Ett jättefint initiativ, sa Helena innan hon lämnade över sitt bidrag.

LÄS MER: Vill se en god jul – för alla

Folk strömmade till

Ann-Christine Wollny hade med sig flera paket med pussel. Hon tycker också att TTELA och Röda Korsets initiativ är viktigt.

– Jag vet själv hur det är att vara ensamstående mamma och försöka få ekonomin att gå ihop.

Vid lunchtid hade redan ett 50-tal kassar med julklappar lämnats in och efter lunch fortsatte folk att strömma till. Detta trots att regnet tilltog allt mer.

Totalt skänktes det närmare 300 klappar den första dagen. Och det skänktes allt möjligt. Allt från klistermärken, gosedjur, lego, kritor och pussel, till väskor och böcker om Byggare Bob och katten Findus.

LÄS MER: Bidra med julklappar och hjälp oss göra julskillnad här!

Nya chanser

För alla er som inte kom till redaktionen i Vänersborg under tisdagen så kommer det fler chanser:

• Välj de julklappar som du vill bidra med – återanvända eller nya. Det är viktigt att de är hela och rena och ska passa barn mellan 0 och 16 år.

• Slå in dina julgåvor och skriv på baksidan kort vad paketet innehåller samt vilken åldersgrupp som passar bäst.

• Lämna in julklapparna på insamlingen utanför TTELA på Hamngatan 3 i Vänersborg den 9 december eller Drottninggatan 7 i Trollhättan 10 och 11 december – alla dagarna klockan 11.00-14.00. Vill du istället komma på eftermiddagen står vi i Vänersborg 9 december 16.00-18.00, och i Trollhättan 10 december 16.00-18.00.