Så kan nya Timjanhuset komma att se ut

Planerna för Timjanhuset börjar ta form. Fastighetsägaren vill riva det nuvarande huset och bygga ett sexvåningshus med bibliotek, mötesplats och bostäder.

ANNONS
|

Byggnadsförvaltningen i Vänersborg har fått i uppdrag ta fram ett nytt förslag till detaljplan för fastigheten Timjan 4 på Edsgatan i centrum. I en ansökan om ändring av den befintliga detaljplanen föreslås en rivning av det befintliga Timjanhuset, som i stället ska ersättas av ett sexvåningshus. Ägaren Hans Kristan Voldstad säger att man ska visa upp grova planer för representanter på kommunen i början av oktober.

– Planerna har vidareutvecklats under sommaren, och när vi har visat upp hur det kan se ut för kommunen så får vi se hur vi gemensamt går vidare, säger han.

I de undre våningarna är planen just nu att det ska bli bibliotek och mötesplats, medan de övre våningarna kommer utgöras av 12-15 nya bostadslägenheter.

ANNONS

– Den tidsplanen vi jobbar med är att det ska vara färdigt 2019, när det befintliga hyreskontraktet för biblioteket går ut. Kommer vi igång att bygga under nästa år så ligger vi bra till tidsmässigt, säger Hans Kristian Voldstad.

ANNONS