Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så satsar Ursand inför 2018

Först kom de rullande villavagnarna, nu kommer de flytande villabåtarna. Att bo på vattnet är en av många nyheter som kommer finnas på Ursand till nästa säsong, där det även kommer bli ett hundratal nya campingplatser och fler aktiviteter i restaurangen under vinterhalvåret.

Ursands camping fortsätter att expandera såväl till storlek och kapacitet som till utbudet av aktiviteter. I nuläget finns det närmare 300 platser på området, men inför den kommande säsongen kommer området expandera.

Sammanlagt planeras för 100 nya platser för hus- och villavagnar fördelat på två områden. Det ena kommer finnas i närheten av parkeringen vid infarten. Det andra är beläget på höjden vid campingens västra sida, med utsikt över stranden och vattnet.

– Alla campingar ska ha en gräddhylla, och det kommer vi få här. Det är ett jättefint område, säger platschefen Daniel Aronsson.

Den exakta kostnaden för nybyggnationerna är inte helt kartlagda, men sammanlagt räknar Ursand camping och resort att investeringen landar på omkring 30 miljoner kronor.

– Det är inte bara att ställa i ordning en yta och sätta upp ett servicehus, infrastruktur med vatten och avlopp ska komma till också, säger Daniel Aronsson.

Sedan tidigare står ett större antal villavagnar på campingen, men nu de även beställt två liknande hus som kommer ligga på vattnet vid småbåtshamnen vid Grönvik. Villabåtarna kommer vara försedda med motorer vilket gör att de som hyr stugorna kan ta en tur ut på Vänern.

– Vi börjar med två stycken som man kan hyra precis som man hyr en stuga. Det här tror vi kan bli en jättegrej, säger Bert Karlsson, som driver Ursands camping och resort.

Vid poolområdet är tanken att det stora tältet ska ersättas av en ny byggnad. Där kommer det finnas en servering och bar, men även en avdelning med toaletter och duschar för allmänheten som besöker stranden. Tanken är också att riva det gula servicehuset som ligger intill receptionen och butiken mitt på området. Det ska ersättas av en spaanläggning med aktivitetshall, i en byggnad med en planerad yta på över 400 kvadratmeter.

Campingen kommer satsa på aktiviteter i restaurangen även under lågsäsong. Två personer har anställts för att hålla i konferensverksamhet, julmarknad och temakvällar, men även för arrangemang som bröllop och begravningar. I samband med det kommer man även göra en ny satsning på företagsboenden vintertid.

– Vi har hyrt ut på vintern även tidigare, men vi kommer marknadsföra billiga boenden för företag på ett nytt sätt, säger Bert Karlsson.