Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
”Det är viktigt att få in synpunkter så vi får en uppfattning om medborgarnas syn om trygghet”, säger Steve Sandén-Johansson, kommunpolis i Vänersborg.  Bild: Stefan Bennhage
”Det är viktigt att få in synpunkter så vi får en uppfattning om medborgarnas syn om trygghet”, säger Steve Sandén-Johansson, kommunpolis i Vänersborg. Bild: Stefan Bennhage

Sökes: Tankar om trygghet i Vänersborg

Du som bor i Vänersborg har nu möjlighet att tycka till om tryggheten i kommunen, genom att svara på en enkät.

Polisen, Vänersborgs kommun och invånarna tar varje år fram ett medborgarlöfte. Löftet innebär att kommunen och polisen lovar att arbeta och fokusera på specifika frågor, som invånarna tycker är viktiga för tryggheten.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Trollhättan

Genom att svara på en undersökning får polisen och kommunen en helhetsbild av vad som bör arbetas mer med under 2021.

– De förhoppningar vi har är att få in så mycket svar som möjligt för att få ett bra underlag till nästa år 2021. Det är viktigt att få in synpunkter så vi får en uppfattning om medborgarnas syn om trygghet och vilka platser de eventuellt inte känner sig trygga på, säger Steve Sandén-Johansson, kommunpolis i Vänersborg.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Mellerud

Han berättar att tidigare år har invånare ofta lämnat in önskan om ökad trygghet gällande belysning på vissa områden, platser i det offentliga rummet och trafikfrågor.

Vad resultatet blir i år återstår dock att se. Fram till den 18 oktober kan man svara på enkäten, som tar ungefär tio minuter. Den hittar man på polisens och Vänersborgs kommuns hemsida.

LÄS MER: Sökes: Tankar om trygghet i Lilla Edet