Mattias Fredén,  kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborg.
Mattias Fredén, kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborg. Bild: Roger Lärk

School's out tar uppehåll

Vänersborgs stora skolavslutningsfest tar uppehåll i år meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

ANNONS
LocationVänersborg||

Arrangemanget för högstadie- och gymnasieelever har varit ett populärt avslut på vårterminen i 15 år. Men i år bryts sviten på grund av coronavirusets spridning.

– Vi kan inte dröja med beslutet längre, utan bedömer att ett arrangemang av Scool's Outs storlek inte är möjligt att genomföra i juni i år. Men samtidigt vill vi vara tydliga med att arrangemanget beräknas vara tillbaka med full kraft nästa år igen, säger Christer Glännestrand, verksamhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun.

Vidare säger kultur- och fritidsförvaltningen att de istället blickar framåt och hoppas kunna erbjuda en bra start på höstterminen. Men att osäkerheten kring läget gör det svårt att sätta både datum och form. Så snart normal verksamhet är möjlig igen kommer den nya satsningen kommuniceras ut på kommunens hemsida ungivbg.se

ANNONS

Med det drogfria evenemanget inspirerade Vänersborg många andra kommuner i Sverige till liknande evenemang.

– Med School's out skapade vi en fantastisk tradition av en trygg och rolig avslutningskväll att minnas. Även om arrangemanget tar uppehåll i år kommer vi skapa möjligheter för många nya härliga upplevelser och intryck i en snar framtid, säger Mattias Fredén, kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS