Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idol-resan går vidare för flickfavoriten Segerdahl från Vänersborg.  Bild: Stefan Bennhage
Idol-resan går vidare för flickfavoriten Segerdahl från Vänersborg. Bild: Stefan Bennhage

Segerdahl sjöng Maggiolåt – tokhyllades

Nästa vecka väntar semifinal i Idol för William Segerdahl. Under veckans fredagsfinal var nog både tittarna och juryn överens om att Vänersborgssonens andra framträdande var det bästa.
– Du är så jävla bra, sa Anders Bagge efter Idol-Williams framfört sin egna version av Veronica Maggios "Snälla bli min".

Vänersborgssonen lyckades charma juryn, publiken och tittarna när han sjöng Maggios låt "Snälla bli min" som han dedikerad till sin framtida kärlek.

– Du gör det väldigt fint. Det här är absolut ditt rätta forum. Du har förstått innebörden av att växa fram och bygga upp en fanbase. Du gör det komplett. Det smart och snyggt – jag gillar det, berömmer Nikki Amini.

Kvartsfinal

Under fredagskvällen var det Idols nionde fredagsfinal som gick av stapeln, även den så kallade kvartsfinalen. Då var det dags för idolerna att äntra scenen två gånger, men olika låtar. Under första framträdandet var temat Den svenska musikexporten och det andra Kärlekslåtar.

16-åringens första framträdande var Eurovision-vinnaren "Euphoria" av Loreen och det imponerade inte direkt på juryn. Blandade budskap men en del konstruktiv kritik. Men när det var dags för idolerna att framföra kärlekslåtarna de valt visade Segerdahl vart skåpet ska stå.

"Jag är stolt över dig"

Kishti Tomita var överväldigad:

– Jag vet att du gick all in, du lade ditt hjärta i det här och du lyssnade på din inre röst hur du vill sjunga det här och hur du vill ge oss så här mycket kärlek. Jag är stolt över dig. Du är så modigt.

Anders Bagge tillägger:

– Du är så jävla bra!

William Segerdahl uttryckte själv sin kärlek till idol-resan, scenframförandena och allt vad idol innebär direkt in i kameran efter överösningen av kärlek från juryn.

– Jag älskar det här, stå här är det bästa som finns. Så tack, sa han.