Sjunger för Världens barn

50 musiker, 100 körsångare, ett gäng dansare – och en antikexpert. På fredag arrangerar Musikskolan i Vänersborg en stor gala till förmån för Världens barn.

ANNONS
|

40 kronor till ett par glasögon, 100 till en skolavgift i Burma eller 350 kronor till en get i Kenya. Just nu pågår det aktiviteter runt om i landet för att samla in pengar till Världens barn. Så även i Vänersborg där Musikskolan är i full gång med att repetera inför en galakväll i Fyrkanten i Vargön på fredag.

– Det är ungdomar som musicerar så man kan säga att det är barn som sjunger för barn, säger Carina Alfredsson, musiklärare.

För två år sedan anordnade de en liknande gala, då för att samla in pengar till Cancerfonden och resultatet blev 60000 kronor. Vad årets insamling kommer inbringa återstår att se men säkert är att det kommer bli ordentligt med ös. Musikklassernas kör, Musikskolans dansare, Vänersborgs Windband och Stadsmusikkåren kommer att trängas på scen när låtar från flera kända musikaler framförs.

ANNONS

– Vi sjunger låtar ur fem olika musikaler. Vi kommer bränna av många låtar under konserter och de flesta kommer nog känna igen dem. Man får väldigt gärna sjunga med och dansa, säger Tomas Johansson, dirigent.

We go together från Grease framfördes i samklang när elever från sjuan, åttan och nian i musikklasserna vidlunch på tisdagenövade tillsammans på skolan.

– Det roligaste är att det är musikallåtar och att det inte bara är musik utan även lite teater och dans. Och att orkestrarna är med, säger niondeklassaren Liv Fjellstedt.

Hon fick medhåll av klasskompisen Klara Blomberg och sjundeklassaren William Andersson.

– Det är kul att göra något för välgörenhet, att kunna hjälpa andra, säger Klara Blomberg.

Easy street, Mamma Mia, All I ask of you, Summer nights och Think of me är bara några av alla de låtar som kommer framföras under kvällen och det är mycket att lära sig.

– Det har varit lite stressigt för vi har haft en massa extra träningar, säger William Andersson.

– Men det är kul så då blir det inte så jobbigt, säger Klara Blomberg.

Förutom dans och musik kommer även Bo Knutsson vara på plats och visa upp några föremål som publiken får gissa värdet på. Med sitt gedigna program hoppas man dra mycket folk.

ANNONS

– Vi hoppas att alla föräldrar, grannar, morföräldrar och kompisar kommer till detta speciella ögonblick och bidrar till insamlingen. Vi vill även locka de som inte brukar gå på Musikskolans konserter, jag tror de kommer bli överraskade över hur duktiga våra elever är, säger Gunilla Wretemark, musikskolechef.

ANNONS